Consells per prendre el sol de manera saludable

És molt important com prenem el sol, a les hores en què ho fem i el temps que estem exposats.

Els especialistes ens recorden que la pell és un òrgan amb memòria, per la qual cosa les exposicions solars acumulades durant tots els anys poden arribar a provocar lesions, i en casos més greus, derivar en càncer. És imprescindible protegir la pell i tenir uns bons hàbits des de l'infància.

Mantenir una correcta fotoprotecció solar abans dels 20 anys pot arribar a reduir fins a un 80 % el risc de patir càncer de pell. Així doncs... què hem de fer?

La prevenció es fonamental! Ens hem de protegir diàriament, no només quan anem a la platja o a la piscina. Hem d'adquirir bons hàbits per protegir-nos dia a dia, sobretot les zones de major exposició com són la cara, el coll i els braços.

La unitat de Dermatologia de l'Hospital de Granollers col.labora per quart any consecutiu en la campanya Euromelanoma, amb l'objectiu d'aportar informació sobre la prevenció, el diagnòstic precoç i el tractament del càncer de pell. La campanya inclou exàmens gratuïts de pell per prevenir el càncer cutani provocat per l'exposició solar. Si vols participar podràs fer-ho al telèfon 93 543 45 35 o al web: euromelanoma.aedv.es/login-paciente i la setmana de revisions gartuïtes serà del 25 al 28 de juny.

Per evitar al màxim els riscos a l'hora de prendre el sol podem prendre les seguents mesures:

- Abans de prendre el sol hem d'evitar l'ús de productes que continguin alcohol i perfum.

- Tria una fotoprotecció solar alta, i aplica-la 30 minuts abans de l'exposició solar.

- Renova el teu fotoprotector cada dues hores o sempre que sortis del bany. Si suem molt també s'ha de reaplicar.

- Hem de possar una quantitat de crema apropiada! Si possem molt poca quantitat el filtre solar és insuficient.

- Evita l'exposició solar de 12 h a 16 h. I si estem a la platja i/o piscina en aquestes hores hem d'extremar les precaucions.

- I també recordar que hem de beure abundant líquid per compensar la pèrdua que es produeix en l'exposició solar.

A gaudir del Sol!